Despre noi

În anul 1996, în localitatea Sudrigiu din judeţul Bihor, începea construcţia Platformei SCANDIC DISTILLERIES, una dintre cele mai mari şi mai moderne distilerii din Europa, care, datorită calității produselor sale, s-a impus rapid ca jucător important în piaţa de profil.
Amplasată în depresiunea Beiuşului, la 70 de kilometri de Oradea, într-o zonă de un pitoresc aparte, cu o veche şi valoroasă tradiţie folclorică, Platforma SCANDIC DISTILLERIES beneficiază de o tehnologie ultramodernă, cu linii de producţie complet automatizate, întregul proces de fabricaţie fiind asistat de calculatoare performante, asigurându-se astfel respectarea totală şi exactă a calităţii impuse pentru produsele finite.

SCANDIC DISTILLERIES produce un alcool de o puritate unică în lume, procesat în 7 coloane de distilare, filtrat prin 4 coloane a cate 3 metri de carbune activ şi care conţine de 5 000 de ori mai puţin metanol şi de 1 000 de ori mai puţini alcooli superiori decât băuturile artizanale preparate în gospodării.
Alcoolul produs de SCANDIC DISTILLERIES este transformat în renumitele băuturi SCANDIC VODKA, DRACULA VODKA, RIENI TĂRIE DE BIHOR, TANITA, CAVALER PREMIUM, GILMAN’S GIN şi multe altele, produse care, de-a lungul timpului, au câştigat numeroase premii şi medalii naţionale şi internaţionale şi care se află, încă de la lansarea lor pe piaţă, în topul preferinţelor consumatorilor.
Scandic Distilleries îşi datorează claritatea viziunii unei echipe manageriale de excepţie, care, împreună cu o echipă de angajaţi calificaţi şi experimentaţi, se îndreaptă spre un viitor sigur. Doi fraţi au deschis acest drum – Ioan şi Viorel Micula - ducând cu mândrie România înainte. Împreună, ei conduc mai multe afaceri în România, având grijă ca fiecare să devină un succes răsunător.
"
Consider că am avut puterea să schimbăm ceva în această regiune a ţării noastre, în special prin noile locuri de muncă create şi condiţiile de lucru pe care le-am oferit angajaţilor noştri. Prin dezvoltarea unui lanţ de producţie pentru produsele noastre în toată România, şi prin relaţiile cu peste 150.000 parteneri de afaceri am devenit o companie naţională puternică având legături de afaceri cu multe companii străine.

Pe lângă toate acestea, am dezvoltat la Rieni, Ştei şi Sudrigiu trei dintre cele mai mari platforme industriale alimentare din Europa Centrală şi de Est.

Ioan Micula

"
"Cred că nu există efort suficient de mare atunci când rezultatul final este atât de generos: noi, o mână de oameni, am reuşit să demonstrăm într-un mod genial că lucrurile pot merge spre bine în această ţară, pentru că nu cunosc altă companie română cu o asemenea evoluţie deosebită.

O evoluţie care a sfidat regula renunţării, un succes exemplar într-o perioadă de tranziţie economică reprezentând încă o mare încercare pentru fiecare om de afaceri privat.

Viorel Micula

La Scandic Distilleries avem un cult al calitaţii şi un infinit respect pentru consumatorii noştri în tot ceea ce facem. Tehnologia noastră modernă este susţinută de investiţii constante în instruirea personalului. Oamenii noştri şi-au dezvoltat competenţele profesionale în ţări cu tradiţie în domeniu precum UK, Franţa, Suedia, Germania, Belgia, Austria şi altele.